Suroviny
- droždí 8 g
 - mléko 185 g
 - hladká mouka 140 g
 - vejce 2 ks
 - sůl špetka
 - anglická slanina 12 plátků
 - javorový sirup
 - moučkový cukr
 - olej
 
Postup přípravy
- Na lívancové těsto potřebujeme nejdříve ohřát mléko, ve kterém pak rozmícháme droždí. Přisypeme mouku a promícháme. Nakonec do těsta vmícháme vejce a špetku soli. Těsto necháme alespoň půl hodinky kynout pod utěrkou.
 - Na pánvi s kapkou oleje upečeme lívance do zlatova. Do pánve položíme i plátky slaniny a opečeme je do křupava.
 - Lívance servírujeme na sebe, prokládáme křupavou slaninou. Nakonec je pořádně zalijeme javorovým sirupem a zasněžíme moučkovým cukrem.