Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lívance s javorovým sirupem a se slaninou

4 porce
do 1 hodiny
V Čechách poněkud netradiční spojení vypečené anglické slaniny se sladkým javorovým sirupem skvěle doplní klasické, chuťově neutrální lívance. Podle receptu Zdeňka Pohlreicha si tuto dobrotu můžete doma vyzkoušet i vy.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na lívancové těsto potřebujeme nejdříve ohřát mléko, ve kterém pak rozmícháme droždí. Přisypeme mouku a promícháme. Nakonec do těsta vmícháme vejce a špetku soli. Těsto necháme alespoň půl hodinky kynout pod utěrkou.
  2. Na pánvi s kapkou oleje upečeme lívance do zlatova. Do pánve položíme i plátky slaniny a opečeme je do křupava.
  3. Lívance servírujeme na sebe, prokládáme křupavou slaninou. Nakonec je pořádně zalijeme javorovým sirupem a zasněžíme moučkovým cukrem.
Reklama

Slaninka je základem vydatné selské snídaně!

Lívance s javorovým syrupem a se slaninou.

Lívance s javorovým syrupem a se slaninou, Foto:Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama