Suroviny
- máslo 1 lžíce
- bílé víno 1 sklenička
- česnek (nakrájený na plátky) 5 stroužků
- parmazán
- cherry rajčata 1 hrst
- špenát 1 hrst
- citronová šťáva 1/2
- chilli papričky 1 ks (podle pálivosti)
- pesto (rajčatové ) 1 lžíce
- olivový olej
- sůl
- těstoviny (čerstvé linguine) 1 balení pro 2 osoby
- krevety cca 8–10 ks
- pepř
Postup přípravy
- Uvařte linguine.
- Do větší pánve nalijte větší dávku olivového oleje, opečte na něm česnek společně s chilli a cherry rajčátky, přihoďte krevetky, opečte do růžova a zalijte trochou bílého vína.
- Nechte chviličku povařit (pozor, krevety se nesmí vařit dlouho, jinak budou tuhé), přidejte máslo a citronovou šťávu.
- Přisypte těstoviny, přidejte pesto, dobře osolte opepřete a na závěr přidejte parmazán a špenát.