Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kyselo

4 porce
do 1 hodiny
Kyselo
Kyselo Autor: Gurmet
Tradiční polévku z Pojizeří a Podkrkonoší z kysaného chlebového těsta si můžete připravit i dnes. Kvásek bývá k dostání v některých pekárnách a na trzích. Ideální novoroční vyprošťovací polévka :)
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Chlebový kvas zalijte vlažnou vodou a zakrytý nechte přes noc vykynout.
  2. Druhý den dejte do studené osolené vody vařit houby s kmínem. Když jsou měkké (asi za 20 minut), přilijte vykynutý kvas, kterým se polévka zahustí. Povařte asi 5 minut, omastěte najemno nakrájenou cibulkou orestovanou na másle a dochuťte.
  3. Polévku podávejte s pokrájenými uvařenými bramborami a každou porci ozdobte částí míchaných vajec (zvolna je osmažte na másle, osolte a lehce opepřete).
Reklama

Gurmet - leden 2014Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen nacukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaténovoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty nasladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama