Suroviny
- slunečnicový olej 30 ml
- cibule 1 ks
- koření garam másala (nebo kari) 15 g
- červené chilli papričky 1 ks
- kokosové mléko 1 plechovka
- květák 1 hlávka
- bílé fazole 1 plechovka
- koriandr (čerstvý)
- rýže basmati (k podávání)
Postup přípravy
- Rozehřejte olej na pánvi a opékejte na něm cibuli nakrájenou na plátky, až bude měkká. Přidejte koření a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a pečte asi 1 minutu, dokud směs nebude voňavá.
- Přilívejte po troškách kokosové mléko a dobře míchejte, aby se spojilo s kořením.
- Přidejte květák rozebraný na růžičky a přiveďte do varu. Na mírném ohni vařte 7–10 minut, až bude květák skoro měkký. Přidejte propláchnuté fazole a nechte vařit další 2–3 minuty, aby se dobře prohřály. Dochuťte a podávejte s čerstvým koriandrem a basmati rýží.