Suroviny
- kůzlečí kýta 2 ks
- mleté kůzlečí maso
- Slanina
- toastový chléb 2 krajíce
- Smetana 0,5 dl
- Voda 1 dl
- Vejce 2 ks
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- Cibule 1/2 ks
- kyselá okurka 1 ks
- Jíška
- Petržel
- Oregano
- Bazalka
- Sůl
- Pepř
Na nádivku
- zbytek náplně do kůzlečí pečeně
- Vejce 2 ks
- Smetana
- Sůl
Všechny recepty z 18. dílu s tématem VELIKONOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Kůzlečí kýtu vykostěte. Mleté maso dejte do misky, přidejte vejce, osolte a opepřete. Přisypte nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijte kapkou smetany. Na závěr přimíchejte nahrubo nakrájené byliny. Kýtu rozřízněte na velkou plochu, abyste na ni mohli nandat směs, osolte a opepřete. Pak na maso nandejte náplň, smotejte a přichyťte pevně provázkem. Na pekáč dejte nejdřív kosti, na ně pak položte roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se. Znovu osolte a opepřete.
- Do pekáče přidejte máslo a nakrájenou zeleninu. Dejte péct na 180 stupňů.
- Mezitím si připravte nádivku: žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte sníh. Ke zbylé směsi masa přidejte žloutky, kapku smetany a vmíchejte sníh z bílků. Pekáč vytřete máslem, vysypte strouhankou a nalijte směs. Pečte při 175 stupních 20–30 minut.
- Upečenou roládu vyndejte stranou a výpek orestujte na pánvi. Přidejte trochu jíšky a podlijte vodou.
- Roládu i nádivku nakrájejte na plátky, nandejte na talíř a polijte přecezenou šťávou.