Suroviny
- kuřecí řízek 1 kg
- debrecínská pečeně 150 g
- kompotované broskve 6 půlky
- sušené švestky 12
- tučný sýr 150 g
- anglická slanina 150 g
- žampion 100 g
- máslo 100 g
- grilovací koření
Postup přípravy
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a poklademe plátky anglické slaniny, debrecínské pečeně a tvrdého sýra. Zakončíme půlkou broskve nebo půlkou sušené švestky. Závitky stočíme, zavážeme nití a dáme péct do trouby. Zalijeme vývarem, posypeme žampiony, přidáme máslo, grilovací koření, sůl a dáme péct na 200° C. Za 30 minut zahustíme šťávu solamylem. Brambory
Ingredience: 600 g brambor4 dl sladké smetany2 lžíce sádla a grilovací koření
postup:
Plech potřeme sádlem a poklademe oloupanými brambory, které nejdřív nasekáme na kostky. Osolíme, okmínujeme a lehce poprášíme grilovacím kořením. Plech s brambory zalijeme šlehačkou a upečeme dozlatova.
Kuřecí závitky se smetanovými brambory
Ingredience:
- 1 kg kuřecích řízků
- 150 g debrecínské pečeně
- 6 půlek kompotované broskve
- 12 sušených švestek
- 150 g tučného sýra
- 150 g anglické slaniny
- 100 g žampionů
- 100 g másla
- grilovací koření a lžička solamylu