Polévka
Postup přípravy
Droby omyjeme a dáme vařit do studené vody s novým kořením a celým pepřem
Po jedné až dvou hodinách vyjmeme droby i s kuličkami a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu
Droby necháme vychladnout a obereme masíčko, které vložíme zpět do polévky
Přidáme kostku slepičího bujonu
Polévku vaříme co nejdéle, aby byl vývar silný a chutný
Před koncem vaření přidáme játrové knedlíčky, které připravíme následujícím způsobem: Játra naškrábeme, dáme do misky a přidáme prolisovaný či utřený česnek
Přidáme vejce, mletý pepř, sůl, polévkové bylinky, strouhanku
Vypracujeme směs, ze které uděláme knedlíčky
Popřípadě ještě dokořeníme
Polévka
Kuřecí vývar se zeleninou, játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Ingredience:
- kuřecí droby
- mrkev celer
- petržel
- nové koření
- celý pepř
- cibule
- česnek
- slepičí bujon
- kuřecí játra
- mletý pepř
- sůl
- vejce
- strouhanka
- polévkové bylinky