Polévka
Postup přípravy
Droby omyjeme a dáme vařit do studené vody s novým kořením a celým pepřem
Po jedné až dvou hodinách vyjmeme droby i s kuličkami a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu
Droby necháme vychladnout a obereme masíčko, které vložíme zpět do polévky
Přidáme kostku slepičího bujonu
Polévku vaříme co nejdéle, aby byl vývar silný a chutný
Před koncem vaření přidáme játrové knedlíčky, které připravíme následujícím způsobem: Játra naškrábeme, dáme do misky a přidáme prolisovaný či utřený česnek
Přidáme vejce, mletý pepř, sůl, polévkové bylinky, strouhanku
Vypracujeme směs, ze které uděláme knedlíčky
Popřípadě ještě dokořeníme
Polévka
Kuřecí vývar se zeleninou, játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Ingredience:
- kuřecí droby
 - mrkev celer
 - petržel
 - nové koření
 - celý pepř
 - cibule
 - česnek
 - slepičí bujon
 - kuřecí játra
 - mletý pepř
 - sůl
 - vejce
 - strouhanka
 - polévkové bylinky