Játrové knedlíčky
- kuřecí maso 500 g
Nudle
- celer 1 ks
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Kuřecí maso opláchneme, dáme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou, zalijeme studenou vodou a vaříme, dokud maso nezměkne. Pak si připravíme játrové knedlíčky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme vejce, strouhanku, dochutíme trochou majoránky, solí a pepřem, vše řádně promícháme. Lžičkou děláme knedlíčky, které vaříme přímo v polévce. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, ještě je chvíli povaříme.
Domácí nudle: Mouku prosejeme na val, uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Zpracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenký plat, musíme podsypávat moukou a otáčet, aby se nám těsto nelepilo. Necháme proschnout, poté si plat rozdělíme na tři díly, které klademe na sebe a krájíme hrubší nebo tenčí nudle. Připravené nudle vaříme v osolené vodě doměkka.