Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí stehna v česnekové omáčce
Kuřecí maso s pořádnou dávkou česneku? Díky většímu množství stroužků bude mít omáčka správnou sílu :)
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- Olej 2 lžíce
- horní kuřecí stehna s kůží 6–8 ks
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
- česnek, oloupaný 20–22 stroužků
- Mouka 2 lžíce
- suché bílé vino 3/4 hrnku
- kuřecí vývar 1 hrnek
- čerstvý tymián, lístky 1 a 1/4 lžičky
- Máslo 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na cca 200 °C.
- Ve velkém pekáči rozehřejte olej. Kuřecí stehna osušte papírovým utěrákem, osolte a opepřete. Opečte z obou stran dohněda (celkově asi 8 minut). Maso vyndejte z pekáče a dejte na talíř.
- Snižte plamen, přidejte česnek a restujte dohněda, asi 3 minuty. Zasypejte moukou a promíchejte.
- Vraťte kuřecí stehna do pekáče, zakryjte a pečte 15 minut v předehřáté troubě.
- Vyndejte z trouby, přendejte pekáč na plotnu a kuřecí stehna vyndejte na čistý talíř. Do výpeku vmíchejte víno a povařte 1 minutu. Vmíchejte vývar, tymián a sůl s pepřem podle chuti. Snižte teplotu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Vypněte plamen a vmíchejte máslo. Omáčku ochutnejte, případně dochuťte a hotové kuře vraťte na pár minut do omáčky (maso se ohřeje). Podávejte například se šťouchaným bramborem.
Kuřecí stehna v česnekové omáčce; foto: seasonsandsuppers.ca