Suroviny
- olej 2 lžíce
- kuřecí stehno (s kůží) 6–8 ks
- sůl
- pepř
- česnek (oloupaný) 20–22 stroužků
- mouka 2 lžíce
- bílé víno 3/4 hrnku
- kuřecí vývar 1 hrnek
- tymián (čerstvý) 1 a 1/4 lžičky
- máslo 2 lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na cca 200 °C.
- Ve velkém pekáči rozehřejte olej. Kuřecí stehna osušte papírovým utěrákem, osolte a opepřete. Opečte z obou stran dohněda (celkově asi 8 minut). Maso vyndejte z pekáče a dejte na talíř.
- Snižte plamen, přidejte česnek a restujte dohněda, asi 3 minuty. Zasypejte moukou a promíchejte.
- Vraťte kuřecí stehna do pekáče, zakryjte a pečte 15 minut v předehřáté troubě.
- Vyndejte z trouby, přendejte pekáč na plotnu a kuřecí stehna vyndejte na čistý talíř. Do výpeku vmíchejte víno a povařte 1 minutu. Vmíchejte vývar, tymián a sůl s pepřem podle chuti. Snižte teplotu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Vypněte plamen a vmíchejte máslo. Omáčku ochutnejte, případně dochuťte a hotové kuře vraťte na pár minut do omáčky (maso se ohřeje). Podávejte například se šťouchaným bramborem.