Suroviny
- kuřecí stehno 5 ks
- sladká paprika 1 lžička
- kari koření 1 lžička
- pepř 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- sůl
- máslo
- šťáva ke světlému masu
- česnek 1 palička
- cibule 2 ks
- brambory 800 g
- petržel
Postup přípravy
Kuřecí stehna osolíme a stejnoměrně okořeníme, posypeme nasekanou cibulí a česnekem, přidáme rozpuštěný kus másla a koupenou šťávu k světlému masu, rozpuštěnou ve vodě. Pečeme chvíli přikryté poklicí či alobalem do změknutí masa, potom odkryjeme a necháme kůrčičku na stehnech zezlátnout.
Brambory oloupeme, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí. Potom je posypeme sekanou zelenou petrželkou a mírně prošťouchneme s kouskem másla. Můžeme servírovat s tatarskou omáčkou.