Suroviny
- pepř 0.5 lžiček
- ledový salát 1 kus
- ocet 1 lžíce
- rajče 4 kusy
- paprika 1 kus
- olej 1 šálek
- kuřecí maso 500 g
- salátová okurka 1 kus
- bílý jogurt 500 g
- cukr 1 lžíce
- kopr 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl 2 špetky
- cibule 1 kus
- solamyl 1 lžíce
Postup přípravy
Začneme dresinkem. Bílý jogurt dáme do misky, přidáme nastrouhaný česnek, kopr, sůl, pepř, cukr a ocet. Vše promícháme a vychladíme.
Nakrájíme rajčata, okurky, papriku a ledový salát. Zeleninu dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme olej.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v Solamylu. Maso dáme na rozpálený olej a usmažíme po obou stranách dozlatova. Jako příloha se hodí teplé tousty, dresink a zeleninový salát.
Kuřecí steak se salátem a česnekovým dresinkem, tousty
Na dresink budeme potřebovat:500 g bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžička kopru, špetka soli, 0,5 lžičky pepře, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru.Na salát si připravíme:1 ledový salát, 4 rajčata, 1 paprika, 1 cibule, 1 salátová okurka.Na maso si přichystáme: 500 g kuřecího masa, špetka soli a pepře, 1 hrnek oleje, 1 lžíce Solamylu na obalení masa.