Suroviny
- kuřecí maso 5 ks
- česnek 3 kus
- bylinky
Postup přípravy
1. Nejprve si nakrájíme brambory na hranolky silné asi centimetr a půl, které vložíme do mísy, přidáme trošku olivového oleje, sůl, pepř, nadrobno nasekaný rozmarýn a vše dobře promícháme. Rozprostřeme na plech a dáme do vyhřáté trouby (180°C) a pečeme asi 45 minut.
2. Mezitím si pokrájíme zeleninu na stejně velké, ideálně kostky (cca 1x1 cm). Poté ji orestujeme na olivovém oleji. Nejdříve přidáme lilek, pak cuketu, papriku a nakonec rajčata. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme, poté osolíme a opepříme. Vložíme oloupané a rozdrcené stroužky česneku a bylinky. Pokud je potřeba, zalijeme trošičkou vody nebo zeleninového vývaru a necháme podusit. Jemně osolíme, opepříme, občas zlehka ode dna promíchneme. Zelenina by měla být měkká, ale ne na kaši, spíš na skus a bez tekutiny.
3. Nakonec si připravíme maso. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a papírovým ubrouskem osušíme. Dobře osolíme a opepříme z obou stran. Vložíme na rozpálenou pánev a z obou stran opečeme do zlatohněda. Poté necháme asi sedm až osm minut dojít v troubě, vyhřáté na 180°C - podle tloušťky masa. Hlavní chod je připraven k servírování s brambory a zeleninovou přílohou.
Hlavní chod:
Kuřecí steak s ratatouille a rozmarýnovými hranolkami
Ingredience:
5 ks kuřecí prsou,
1 větší lilek,
2 cukety,
2- 3 papriky,
2 – 3 rajčata,
3 lžíce rajského protlaku,
3 stroužky česneku,
10 brambor,
olivový olej,
sůl,
pepř,
bylinky (rozmarýn, tymián)