Předkrm
- uzené kuře 1 kusy
- celer 1 kus
Dezert
- tuk 125 g
- voda 250 ml
- moučkový cukr 60 g
- mléko 650 ml
Předkrm
- česnek 1 dávka
Head
- pepř 1 dávka
Předkrm
- toust 1 balení
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Předkrm:Kuřecí salát Kowalik, opečený toustíkpostup:Vykostíme si uzené kuře a maso nakrájíme na kostičky. Syrový celer si nastrouháme najemno, prolisujeme česnek. Slijeme si kukuřici a ananas, který si také nakrájíme. Vsypeme do mísy se směsí, osolíme, opepříme a dochutíme. Vmícháme majonézu, promícháme, necháme odležet. Podáváme s opečeným toustem.