Head
- cukr 1 špetka
Zelný salát
- sůl 1 lžička
Head
- kuře 1.5 kg
Postup přípravy
Kuře vykostíme: Nařízneme je podél prsní kosti a ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom je neprořízli. Křídla odsekneme. Plát masa s kůží osolíme, poklademe plátky slaniny a šunky, sýrem, sterilovanou červenou paprikou, hráškem a kukuřicí. Roládu zabalíme a omotáme bílou nití. Povrch posolíme a posypeme grilovacím kořením. Upečeme v troubě na másle. Podáváme s vařeným bramborem. Jako příloha je vhodný také salát.
Zelný salát
Chutná jako slavný a oblíbený salát Coleslaw z nejmenovaného fast foodu. Rodina si ho zamiluje!
Ingredience: 400 g hlávkového zelí 200 g mrkve 1 cibule 1 majonéza 1 šlehačka sůl a pepř podle chutišpetka cukru 1 lžička vinného octa
postup:
Hlávkové zelí a mrkev nakrájíme na nudličky nebo jemně nastrouháme. (Nejrychlejší je vše rozmixovat robotem.) Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cibuli a zelí vložíme do salátové mísy a promačkáme s troškou soli a cukru. Po chvíli vylijeme přebytečnou vodu. Potom přidáme mrkev a promícháme. Šlehačku smícháme s majonézou, zakápneme troškou octa a podle chuti opepříme. Promícháme se zeleninou a necháme uležet v lednici.
Hlavní chod Kuřecí roláda s brambůrky a zelným salátem
Ingredience:
- 1 kuře (asi 1,5 kg)
- 150 g šunky
- 150 g tvrdého sýra
- 80 g slaniny
- 1 lžička soli
- 1 lžička grilovacího koření
- 4 lžičky sterilované papriky
- 2 lžičky hrášku
- 2 lžičky kukuřice