Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- černé olivy (vypeckované a nasekané) 100 g
- sardelové řezy 50 g
- česnek 4 stroužky
- ricotta 1 hrnek
- hladkolistá petržel (nasekaná) 30 g
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej 2 lžíce
- máslo 100 g
- kapary 100 g
- citronová kůra (ze 2 citronů)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte olivy, sardelky, česnek, ricottu a polovinu petrželky. Dobře okořeňte černým pepřem.
- Ostrým nožem rozřízněte horizontálně kuřecí prsa, abyste dostali 8 tenkých filetů. Každý z nich lehce rozklepejte, třeba válečkem a ochuťte solí a pepřem.
- Na každý plátek masa naneste na jeden konec lžíci ricottové směsi a zarolujte maso tak, aby nádivku zcela uzavřelo vevnitř. Rolky přemístěte na připravený pekáč.
- Maso pokapejte olivovým olejem, případně ještě dochuťte a pečte 10–12 minut, dokud nebude zlatohnědé.
- V mise promíchejte změklé máslo s kapary, citronovou kůrou, zbývající petrželkou a dobře ochuťte černým pepřem.
- Kaparová máslo rozehřejte na střední teplotě, dokud se nerozpustí a nezačne hnědnout. Přelijte přes maso a hned podávejte.