zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kuřecí plátky se smetanou a hříbky & rýže se sladkým hráškem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Kuřecí plátky se smetanou a houbami a rýží se sladkým hráškem

Kuřecí plátky se smetanou a hříbky & rýže se sladkým hráškem

Hodnoceno: 0x
Ideální podzimní večeře pro celou rodinu? Rozhodně Karolínin recept na kuřecí plátky se smetanou a hříbky a jako příloha rýže se sladkým hráškem.
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Rýže se sladkým hráškem:

Postup

  1. Řízky pokrájejte na tenčí plátky, je-li to třeba, osolte je a opepřete. Máslo rozpusťte v kastrolu, opečte na něm cibuli do sklovata, odhrňte ji stranou a pak přidejte maso a také ho opečte, poprašte paprikou a zpěňte.
  2. Poté přidejte hříbky, krátce opečte a přilijte smetanu. Přiklopte pokličkou a na mírném ohni 5 minut poduste. Sundejte poklici, promíchejte, ochutnejte, je-li třeba dochuťte a podávejte, nejlépe s rýží.
  3. Rýže se sladkým hráškem: troubu předehřejte na 180 stupňů. Rýži propláchněte v cedníku vařící vodou a nechte okapat. V kastrole se silným dnem a vhodným do trouby (neměl by mít plastové uši) rozehřejte olej nebo máslo, vsypte rýži a opékejte ji a míchejte, dokud zrnka nezprůhlední, ale zůstanou bílá. Pak rýži osolte, přilijte jedenapůlkrát tolik vody, co je rýže (450 ml), navrch položte cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a přiveďte k varu. Když je rýže zavařená, přiklopte kastrol policí a přesuňte ji do trouby a duste do měkka. Trvá to 2030 minut. Rýži ochutnejte, je-li měkká, vyhoďte cibuli, rýži promíchejte, aby vyšla pára a byla sypká. Zatímco je rýže v troubě, v kastrůlku rozpusťte máslo, dejte na něj mražený hrášek, přidejte cukr, citronovou šťávu a sůl, promíchněte, zakryjte pokličkou a nechte několik minut na mírném plameni. Že je hrášek hotový, nejlépe poznáte ochutnáním bude měkký, ale bude mít krásný kulatý tvar (delším varem by vám popraskal a ztratil šťavnatost). Jakmile dosáhnete tohoto stadia, vypněte plamen a nechte pod pokličkou stát, dokud nebude hotová rýže. Do hotové rýže pak hrášek opatrně vmíchejte i se šťávou.

reklama

Sledujte celou epizodu