Head
- kuřecí řízek 500 g
- zelenina 1 dávka
Na brambory
- koření na americké brambory 1 dávka
Head
- olej 1 dávka
- sůl 1 dávka
- česnek 1 dávka
- kari koření 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Hlavní chod:Kuřecí nudličky na zelenině, americké brambory pečené s česnekovým potěrempostup: Na rozehřátém oleji krátce osmahneme kuřecí maso nakrájené na kousky – ideálně na pánvi wok
Po zatáhnutí masa (zbělání) přesypeme do misky a dáme na chvíli stranou
Na rozehřátý olej a šťávu z masa vložíme papriku, rajče, česnek na plátky, pórek či cibuli na kolečka a zeleninu orestujeme
Znovu vložíme kuřecí maso a po deseti minutách dušení dochutíme solí, sójovou omáčkou, nějakým kořením s glutamátem, pepřem apod
Podáváme buď s rýží, nebo s americkými brambory
Ty si ve slupce dobře omyjeme, rozčtvrtíme, okořeníme, posolíme a v horké troubě upečeme doměkka