Zeleninová rýže
- rýže 1 dávka
Hlavní chod
- koření provensálské 1 dávka
- koření na pečené kuře 1 dávka
- med 1 dávka
Zeleninová rýže
- kuřecí vývar 1 dávka
- kukuřice 1 dávka
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
1. Kuřecí části osolíme, okořeníme, obložíme pár plátky másla a dáme péct.2. Zatím si připravujeme rýži: na olivovém oleji zpěníme šalotku a záhy přidáme rýži a lehce osmahneme. Zalijeme deci bílého vína a podléváme vždy kapkou vývaru tak, aby rýže neplavala. Po dovaření přidáme na šalotce povařenou kukuřici.3. Kuřecí části deset minut před dopečením potřeme šťávou z pekáče, smíchanou s medem. Kuře tak nezčerná a přitom získáme decentně medovou chuť. K jídlu podáváme nejlépe vychlazené suché bílé víno. Teplota: 160, 180, 140°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ italskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 1-2 hodinyRecipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ pečení/ dušení
Hlavní chod:Kuřecí horní stehna na medu a provensálském koření se zeleninovou rýží na bílém víně
postup:1. Kuřecí části osolíme, okořeníme, obložíme pár plátky másla a dáme péct.2. Zatím si připravujeme rýži: na olivovém oleji zpěníme šalotku a záhy přidáme rýži a lehce osmahneme. Zalijeme deci bílého vína a podléváme vždy kapkou vývaru tak, aby rýže neplavala. Po dovaření přidáme na šalotce povařenou kukuřici.3. Kuřecí části deset minut před dopečením potřeme šťávou z pekáče, smíchanou s medem. Kuře tak nezčerná a přitom získáme decentně medovou chuť. K jídlu podáváme nejlépe vychlazené suché bílé víno.