Suroviny
- Olej 30 ml
- kuřecí prsa 4 ks
- žampióny 200 g
- mladý pórek 3 ks
- brambory 400 g
- thajská zelená curry pasta dle chuti
- kokosové mléko 1 plechovka
- lusky cukrového hrášku 100 g
- zelené fazolové lusky 100 g
- Brokolice 100 g
- čerstvá bazalka
- Máta
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm kuře nakrájené na kostky do zlato-hněda. Vyndejte a dejte stranou. Opékejte žampióny a až začnou hnědnout, přidejte pórek a opečte ho tak, aby byl lesklý. Přidejte brambory a curry pastu a opékejte dalších pár minut. Přilijte kokosové mléko, přikryjte a na mírném ohni vařte, až budou brambory měkké.
- Vmíchejte kuře a zeleninu a na mírném ohni vařte pár minut, až bude zelenina uvařená (nezapomeňte, že zelená zelenina musí zůstat křupavá). Posypte bylinkami a podávejte buďto s rýží nebo nudlemi.
- PRIMA TIP: Když před přidáním předvaříte brambory 10 minut, ušetříte čas.