Vejce Benedikt je ideální servírovat s holandskou omáčkou na toastu. My vás dnes naučíme, jak tuto složitou omáčku připravit. A uvidíte, že to nebude tak těžké!
V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do těžšího kastrůlku, osolíme, opepříme, přidáme svar z vína, vývaru, koření, cukru, vinného octa a rozšleháme do pěny.
Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat!!
Dochutíme jí citrónovou šťávou a případně čerstvým estragonem.
Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril.
Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme holandskou omáčkou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.