Prostřeno: Domácí ořechový chléb

Nečekané nabídky

Moje hodnocení
54x

Ořechový chléb je lahoda. Vězte navíc, že není vůbec těžké si ho upéct doma. Jen se držte "kuřecího" návodu.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do misky mouky přidejte cukr, droždí, 30 ml vlažného podmáslí a nechte vykynout.
  2. V míse smíchejte zbytek mouky s podmáslím, solí, kmínem, octem, máslem, ořechy, přidejte kvásek a vypracujte vláčné těsto. Nechte na teplém místě vykynout.
  3. Chléb dejte do formy a pečte asi 40 minut na 180 °C.
  4. Upečený chléb poznáte poklepáním – zvuk by měl být dutý. Chleba dejte vychladnout na mřížku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty