Suroviny
- kuřecí stehno
- sůl
- česnek 6 stroužků
- máslo 100 g
- citronová šťáva ze 2 citronů
- rýže
Omáčka
- voda šálek
- kečup 2 šálky
- ocet 1/4 šálku
- sůl 1 ML
- pepř 1/2 ML
- cukr 1 PL
- cibule 2
- chilli 1/4-1/2 PL
- worcesterová omáčka 1 PL
- polévkové koření 1 PL
Postup přípravy
- Omyté kuře dáme do pekáčku a polijeme směsí z rozpuštěného másla, česneku a citronové šťávy a pečeme. Nesolíme!
- Mezitím, co kuře pečeme, si dáme vařit omáčku. Nalijeme ji tak ¼ hodiny před dopečením ke kuřeti. Pečeme dozlatova. Omáčka se na okrajích trochu přichytne – a to je dobře. Dáváme pozor, abychom ale omáčku nepřipálili. Jako přílohu uvaříme rýži, jakou máme rádi.
Autor receptu: Ivana Kalašová