návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kubánský sendvič

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Kubánský sendvič
Autor: Jídlo + pivo Kubánský sendvič
Tento sendvič probouzí vášně. Puristé budou volat po použití tradičního kubánského sladkého chleba, podobného francouzským nebo italským chlebům, ale postačí kváskový chléb či bageta.

Dušené vepřové chutná rovněž skvěle v teplém buritu, doplněné guacamole, ledovým salátem a koriandrem. K pití doporučujeme golden ale.

Postup

  1. Začneme masem. Ve velké míse smíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, česnek, oregano a koření. Přidejte maso a několikrát ho obraťte, aby se ve směsi řádně obalilo. Zakryjte a nechte stranou 30 minut odležet nebo vložte na 3–6 hodin do lednice.
  2. Troubu rozehřejte na 220 ºC. Maso spolu s veškerou marinádou přesuňte na pekáč, vložte do trouby a pečte po dobu 30 minut.
  3. Zmírněte teplotu na 170 ºC. Pekáč důkladně zakryjte alobalem, rohy utěsněte a pečte další 3–3½ hodiny. Vyjměte z trouby a nechte 30 minut až 1 hodinu odpočívat.
  4. Maso natrhejte. Poloviny bagety potřete hořčicí, pak naplňte vrstvami trhaného masa, sýru, okurek a šunky. Sendviče zapečte dozlatova v grilu na panini nebo zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě na 180 ºC asi 10 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte

Kubánský sendvič  Foto: Kubánský sendvič; foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.