Suroviny
- bageta (podélně rozkrojená a rozdělená na 4 kusy) 1 ks
- dijonská hořčice 2 lžíce
- ementál (tenké plátky) 8 ks
- okurka (rychlokvašky) 150 g
- šunka (tenké plátky) 8 ks
Dušené vepřové
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- pomerančová kůra 60 ml
- limetková šťáva 60 ml
- česnek 4 stroužky
- oregano 1 lžíce
- římský kmín 1 lžíce
- chilli 1/4 lžičky
- mořská sůl 1 lžička
- čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
- vepřové ramínko 1 kg
Dušené vepřové chutná rovněž skvěle v teplém buritu, doplněné guacamole, ledovým salátem a koriandrem. K pití doporučujeme golden ale.
Postup přípravy
- Začneme masem. Ve velké míse smíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, česnek, oregano a koření. Přidejte maso a několikrát ho obraťte, aby se ve směsi řádně obalilo. Zakryjte a nechte stranou 30 minut odležet nebo vložte na 3–6 hodin do lednice.
- Troubu rozehřejte na 220 ºC. Maso spolu s veškerou marinádou přesuňte na pekáč, vložte do trouby a pečte po dobu 30 minut.
- Zmírněte teplotu na 170 ºC. Pekáč důkladně zakryjte alobalem, rohy utěsněte a pečte další 3–3½ hodiny. Vyjměte z trouby a nechte 30 minut až 1 hodinu odpočívat.
- Maso natrhejte. Poloviny bagety potřete hořčicí, pak naplňte vrstvami trhaného masa, sýru, okurek a šunky. Sendviče zapečte dozlatova v grilu na panini nebo zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě na 180 ºC asi 10 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte