Suroviny
- krůtí maso cca 1 kg
- bílé fazole 200 g
- bujón None
- pórek None
- cibule None
- pikantní kečupová omáčka None
- hladká mouka None
- koření kari a mletá paprika a kmín a sůl na dochucení None
- hnízda tagliatelle 10-12 ks
- zelenina None
- sádlo None
- zelenina None
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, na troše sádla zpěníme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme papriku a krůtí maso a necháme ho zatáhnout
Z bujonu uděláme vývar, kterým krůtí maso posléze zalijeme a necháme dusit
Přidáme koření na dochucení
Ke konci varu přidáme bílé fazole v láku a zahustíme dle potřeby
Opět dochutíme
V horké vodě uvaříme přílohu, scedíme a ihned servírujeme spolu s masem na talíři, který můžeme ozdobit zeleninkou
Krůtí maso s fazolemi na guláš v těstovinových hnízdech
Ingredience:
- cca 1 kg krůtího masa
- 200 g bílých fazolí v láku (1 plechovka)
- bujon (kuřecí či slepičí)
- pórek
- cibule
- pikantní kečupová omáčka na dochucení
- hladká mouka s vodou na zahuštění
- bylinky a koření (kari, mletá paprika, kmín, sůl) na dochucení
- cca 10–12 hnízd tagliatelle (či jiné širší nudle)
- zelenina na dekoraci
- sádlo
- čerstvá zelenina (ředkvička, mrkev, okurka)