Suroviny
- krůtí mleté maso 750 g
- sušená rajčata 1
- estragon 2 snítky
- červená cibule 1
- červená paprika
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- pancetta 10
- bulky na hamburger 5
- saláty
- rajčata 2
Postup přípravy
- Do kuchyňského robota dejte krůtí maso, sušená rajčata a estragon a vše rozmixujte. Směs přendejte do mísy, přidejte najemno nasekanou cibuli, papriku, osolte a opepřete.
- Dobře promíchejte. Vytvořte ze směsi 4-5 burgerů a každý zabalte do dvou plátků pancetty nebo slaniny. Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou propečené.
- Rozpečte housky. Rozkrojte je na polovinu a dejte na gril, bude jim stačit půl minuty.5. Hotový burger položte na spodní stranu housky, přidejte maso, list salátu, plátek rajčete a dle chuti můžete ochutit majonézou nebo kečupem. Hamburger ihned podávejte.
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich