Head
- pepř 1 špetka
Hlávkový salát se smetanou
- smetana 200 ml
Head
- vepřová krkovice 8 plátků
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.Vejce smícháme se smetanou, bylinkami a hořčicí, maso obalíme ve strouhance a pak ve směsi z vajec a bylinek. Takto obalené je osmažíme na oleji dorůžova. Do pekáčku vyskládáme třetinu slaniny a cibule, pak čtyři krkovičky.
Pokračujeme vrstvou cibule a slaniny, následují čtyři zbylé krkovičky a navrch zbylá třetina cibule a slaniny. Pečeme přiklopené hodinu až hodinu a půl. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Hlávkový salát se smetanou
K odlehčení hlavního chodu je správnou volbou podávat lehký salát.
Ingredience: 2 hlávky salátu200 ml smetany50 ml zakysané smetany0,5 citronu (šťáva)sůl, pepř1 lžička cukruhrst jemně nasekané pažitky
postup:
Salát omyjeme, osušíme, listy natrháme na kousky. V míse smícháme smetanu, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a pepř a sůl. Posypeme pažitkou a promícháme se salátem.
Hlavní chod
Krkovička zapečená v těstíčku se šťouchanými brambory