Suroviny
Postup přípravy
Trochu silnější plátky krkovičky lehce osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek na plátky, polovinu nasypeme na slaninu. Prokládáme masem. Nahoru nasypeme zbytek cibule a česneku, zalijeme černým pivem a upečeme.
Zapečené brambory s nivou
Ingredience: 1 kg brambor2 cibule50 g anglické slaninysůl, pepř30 g sýr nivasádlo na vymazání pečicího papíru
postup:
Uvařené brambory nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky a položíme je na sádlem pomazaný pečící papír. Osolíme a opepříme, hodně posypeme nakrájenou cibulí a anglickou slaninou. Další nakrájené brambory osolíme z jedné strany a osolenou stranou je pokládáme na slaninu a cibuli. Nakonec nasypeme nahrubo nastrouhanou nivu a pečeme v troubě na 200 °C.
Krkovička na černém pivu
Ingredience:
- 5 plátků krkovičky
- 4 středně velké cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- 7 stroužků česneku
- 7 dkg sádla dle potřeby
- 3 dl černého piva
- sůl, pepř