Předkrm
Postup přípravy
- olej
- kokosová moučka
- kokosové mléko
- třtinový cukr
- citronela
- kari koření
- koriandr
- krevety
- rybí omáčka
Postup přípravy
Připravíme si mražené krevety, které spaříme horkou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme krevety. Potom se pustíme do přípravy omáčky. Do rozehřátého másla dáme červené kari. Pozor, nesmí se připálit!
Přidáme kokosový prášek z pytlíku, třtinový cukr, kokosové mléko, na stroužky nakrájenou citronelu, koriandr a rybí omáčku místo soli. Nakonec zamícháme do uvařené omáčky krevety a můžeme vše dochutit. Rýži vaříme běžným způsobem. V našem případě ve speciálním hrnci na rýži.
Předkrm
Krevety po thajsku(Chilli koh samui)
Ingredience:
- jasmínová rýže
- olej
- kokosová moučka
- kokosové mléko
- třtinový cukr
- citronela
- červené kari
- čerstvý koriandr
- krevety
- rybí omáčka