Suroviny
- máslo 2 lžíce
- pancetta 100 g
- pórek 2 ks
- mouka 2 lžíce
- brambory 4 ks
- rybí vývar 1,2 l
- uzený losos (lehce zauzený losos nebo lososový pstruh) 400 g
- šlehačka 1 hrnek
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- mořská sůl
- pepř
- bylinky (nasekané, na ozdobení)
- rohlík (měkké, k podávání)
Postup přípravy
- Rozehřejte velký a hluboký hrnec, přidejte máslo a nakrájenou pancettu na něm opečte, aby byla dozlatova a křupavá. Odlijte trochu přebývajícího tuku.
- Přisypte nakrájený pórek a restujte další 2–3 minuty, až bude průhledný. Přidejte mouku a míchejte další minutu.
- Přisypte brambory, oloupané a nakrájené, a nalijte vývar a na mírném ohni vařte asi 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké. Potom přidejte rybu a šlehačku a na velmi nízkém plameni vařte 2–3 minuty nebo dokud nebude ryba uvařená. Vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.