Hlavní chod
- nové koření 5 kuliček
Head
- zeleninová směs 1 sklenice
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Omytého králíka naporcujeme a osolíme. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, kterou smícháme se zeleninovým základem (Halali). Přidáme koření, přiklopíme a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Poté králíka odklopíme, podlijeme a nechápe péct ještě asi 20 až 30 minut při teplotě 180 stupňů.
Bramborové knedlíky
Ingredience: 800 g brambor250 g hrubé mouky50 g krupice2 vejce1 lžička soli1 lžíce Solamylu
postup:
Uvařené a vychladlé brambory jemně nastrouháme, posypeme moukou a krupicí, osolíme a vmícháme vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme 3 až 4 válečky, které obalíme v Solamylu. Dáme vařit do vroucí osolené vody na 20 až 25 minut (dle velikosti šišky).
Hlavní chod
Králík na zelenině s bramborovým knedlíkem
Ingredience:
- 1 králík
- 1 větší celer
- 2–3 cibule
- 4 větší mrkve
- 2 petržele
- 4 stroužky česneku
- 1 sklenice zeleninové směsi Halali
- 0,5 hrnku vepřového sádla
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžička soli