Suroviny
- králičí stehna 5 kusů
- králičí řízek 5 kusů
- hladká mouka 1 dávka
- rajče 1 kus
- žampion 1 kus
- česnek 4 stroužky
- bujón 4 kostky
- bílé víno 1 sklenice
- cibule 1 kus
- nakládané cibulky 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Králičí řízky i stehna obalíme v mouce a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, rajče spaříme a oloupeme. Vše nakrájíme.
2. Králíka dozlatova orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když maso zezlátne, vyndáme ho a na stejný olej dáme nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme nakrájené oloupané rajče a plátky žampionů. Ochutíme bujonem a vínem s vodou v poměru 1:1. Pak orestované maso vložíme zpátky a dusíme nejméně 30 minut.
3. Když je králičí maso dostatečně podušené a měkké, můžeme do hrnce přidat i trochu malých nakládaných cibulek. Ale i bez nich je králík na bílém víně skvělým svátečním obědem. K jídlu můžeme podávat svoji oblíbenou přílohu nebo jen dušenou zeleninu – např. brokolici.