Suroviny
- červené chilli papričky 2 ks
- slunečnicový olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- kokosové mléko 1/4 l
- zeleninový vývar 1/4 l
- limetka 1 ks
- crème fraîche 100 g
- krevety (oloupané) 200 g
- koriandr (čerstvý) 1/2 svazku
- sůl 1 špetka
- kajenský pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Jarní cibulku očistěte a omyjte. Bílou část nasekejte na drobno, ze zelené nařezejte tenká kolečka. Chilli papričky podélně rozřízněte, odstraňte semínka, omyjte a nakrájejte na nudličky. Limetku omyjte, odřízněte tenkou vrstvu kůry a nařezejte ji na tenké nudličky. Z limetky vymačkejte šťávu.
- Rozehřejte v hrnci olej a krátce v něm poduste jarní cibulku a chilli papričky. Oloupejte česnek a prolisujte do směsi. Přilijte kokosové mléko a vývar, vmíchejte limetkovou kůru a créme fraîche. Polévku nechejte asi 5 minut vařit. Krevety v cedníku omyjte a nechejte okapat. Koriandr omyjte, oklepejte a otrhejte lístky. Krevety a polovinu koriandru dejte do polévky ohřát. Ochuťte limetkovou šťávou, solí a kajenským pepřem.
- Ozdobte zbylým koriandrem a zelenými kolečky z cibulky.