Suroviny
- tvaroh 200 g
- mléko 500 ml
- vejce 2
- vanilkový pudink 1 balíček
- citronový likér 30 ml
- kompotované jahody 30 ml
- čokoláda 50 g
- cukr moučka 5 lžice
- šlehačka 100 ml
Postup přípravy
Z mléka, cukru, vajec a pudinkového prášku uvaříme pudink
Po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh a hmotu rozdělíme na tři části
Do jedné vlijeme citronový likér, do druhé vmícháme ovoce a třetí smícháme s čokoládou
Do vysokých sklenic střídavě naléváme jednotlivé vrstvy
Čokoládovou jako poslední
Uložíme do lednice a před podáváním zdobíme šlehačkou, sekanými ořechy a čokoládou
Dezert
Knížecí bomba
Ingredience:
- 200 g tvarohu
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 30 ml citronového likéru
- 30 ml kompotovaných jahod
- 50 g nastrouhané čokolády
- 5 lžic cukru moučka
- 100 ml smetany ke šlehání