Hlavní jídlo
- kapr 600 g
Postup
- syrovátkový sýr 250 ml
Hlavní jídlo
- sladká paprika 3 lžička
- pálivá paprička 1 lžička
- polohrubá mouka 40 g
- olej 80 ml
Postup přípravy
Kapra nakrájíme na podkovy asi 2 cm široké, které potřeme po všech stranách česnekem utřeným se solí. Potom je obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s paprikou, a pečeme v rozpáleném oleji.
Brambory plněné syrovátkovým sýrem
Ingredience: 5 porcí1 kg brambor250 ml syrovátkového sýrasůlkmín
postup:
Brambory uvaříme se slupkou v osolené vodě, uvařené rozkrojíme podélně na půlky a vydlabeme. Vnitřky z vydlabaných brambor smícháme se sýrem, ochutíme solí a kmínem a plníme zpět do vydlabaných brambor. Dáme zapéct asi na 20 minut na 180 °C.
Hlavní jídlo
Kapr po novohradsku
Ingredience:
- 5 porcí
- 600 g kapra
- 3 stroužky česneku
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 40 g polohrubé mouky
- 80 ml oleje
- sůl