Suroviny
Postup přípravy
Kachní prsa osolíme a naložíme do sezamového oleje (minimálně přes noc). Zprudka je opečeme. Nejprve kůží dolů, následně i obráceně, asi půldruhé minuty z každé strany. Pak vložíme do trouby a při 190 °C pečeme asi 10 minut. Poté rozkrojíme a servírujeme.
Česnekovou palici asi dvě hodiny pomalu vaříme v lehce probublávající vodě s trochou červeného vína. Pak ji vyndáme a uřízneme vršek, abychom odhalili stroužky. Vložíme na pekáček, lehce posypeme třtinovým cukrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 200 °C.
Čerstvý pastiňák oloupeme, rozkrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka v osoleném mléce se smetanou a kouskem másla. Přidáme lístek šalvěje. Po uvaření pastiňák vyjmeme a rozmixujeme na pyré. Dle potřeby dosolíme nebo povolíme vyvařenou smetanou.
Hlavní chod:
Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji, konfitovaný česnek, pastiňákové pyré
Ingredience:
- 1 kachní prso
- 100 ml sezamového oleje
- sůl, pepř
- 1 hlava česneku
- 100 ml vína
- 50 g pastiňáku
- 2 lístky šalvěje
- 20 g másla
- 5 g třtinového cukru
- mléko
- smetana
- oříšek másla