Suroviny
- olej 1/4 hrnku
- celé kuře (naporcované) 1 ks
- kuřecí vývar 1 a 1/4 litru
- cibule (nasekaná) 2 ks
- paprika (červená nebo zelená) 1 ks
- česnek (nasekaný) 3 stroužky
- rýže 3 hrnky
- rajský protlak 1/4 hrnku
- loupaná rajčata 400 g
- mrkev 2 ks
- zelené fazolky (pokrájené) 1 hrnek
- zelí (nasekané) 1 hrnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Rozehřejte olej ve velkém hrnci a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přendejte je do dalšího velkého hrnce, přilijte vývar. Uveďte do varu, potom snižte teplou a na mírném ohni vařte 20 minut.
- Asi ve 30 ml oleje z kuřete opékejte cibuli a papriku asi 5 minut. Přidejte česnek a opékejte další 2 minuty. Nasypte rýži, rajčatový protlak, rajčata a povařte vše 2–3 minuty.
- Uvařené kuře přendejte i s tekutinou do hrnce s rýží. Přidejte mrkev, fazolky, zelí a ochuťte. Přiveďte do varu, potom zmírněte oheň, přikryjte a vařte 20 minut. Nechte 10 minut odpočívat a pak podávejte s natvrdo vařenými vejci a salátem.