Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jollof rýže

4–6 porce
do 2 hodin
Jollof rýže
Jollof rýže Autor: isifa.com
Vyzkoušejte oblíbený západoafrický pokrm, který může být připravený s kuřetem, masem nebo rybami.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte olej ve velkém hrnci a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přendejte je do dalšího velkého hrnce, přilijte vývar. Uveďte do varu, potom snižte teplou a na mírném ohni vařte 20 minut.
  2. Asi ve 30 ml oleje z kuřete opékejte cibuli a papriku asi 5 minut. Přidejte česnek a opékejte další 2 minuty. Nasypte rýži, rajčatový protlak, rajčata a povařte vše 2–3 minuty.
  3. Uvařené kuře přendejte i s tekutinou do hrnce s rýží. Přidejte mrkev, fazolky, zelí a ochuťte. Přiveďte do varu, potom zmírněte oheň, přikryjte a vařte 20 minut. Nechte 10 minut odpočívat a pak podávejte s natvrdo vařenými vejci a salátem.
Reklama

Jollof rýže Foto: isifa.com

Jollof rýže. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama