Suroviny
- chilli 1 špetka
- sůl 1 špetka
- šalotka 3 kusy
- jehněčí plec 750 g
- římský kmín 1 špetka
- koriandr 1 špetka
- koriandr 1 kus
Postup přípravy
Speciální výbava:
špejle předem namočené ve vodě nebo kovové jehly na špízy
Připravte si:
750 g mleté jehněčí plece, 3 šalotky, špetku mletého římského kmínu, špetku mletého koriandru, špetku mletého chilli, malou hrst čerstvého koriandru, nasekaného nahrubo, mořskou sůl
Pusťte se do toho:
1. V misce smíchejte všechny ingredience. Okořeněnou mletou směs ještě dochuťte solí.
2. Rukama tvarujte válečky o hmotnosti asi 50 g.
3. Napichujte je na špejle namočené ve vodě, případně na kovové jehly.
4. Připravte si gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Opékejte špízy 2 minuty
z každé strany, pohotově je během grilování otáčejte.
5. Servírujte teplé.