Suroviny
- jehněčí kýta 1 kus
- sůl 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- šalvěj 4 snítky
- rozmarýn 4 snítky
- estragon 1 snítka
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- česnek 1 palička
- paprika 5 kusy
- rajče 4 kusy
- cuketa 1 kus
- červené víno 250 ml
Postup přípravy
Jehněčí kýtu vložíme do pekáče
Osolíme, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvýma bylinkama
Přikryjeme a dáme péct do trouby na 200 stupnů
Zhruba po půl hodině pečení přidáme k masu nakrájenou jarní cibulku, mrkev a petržel, podlijeme červeným vínem a vodou, přikryjeme a opět asi půl hodiny pečeme
Přidáme nakrájenou papriku, cuketu a česnek
Ke konci pečení ještě přidáme nakrájená rajčata
Celkem pečeme asi 3-4 hodiny