Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jehněčí hřbet ve voňavé krustě

4–6 porce
do 1 hodiny
Jehněčí hřbet ve voňavé krustě
Jehněčí hřbet ve voňavé krustě Autor: S Italem v kuchyni II.
Ochutnejte šťavanatá lízátka Carré di Agnello in Crosta. O italských Velikonocích je sváteční tabule bohatší i o tradiční nadílku jehněčího. I k českým Velikonocům patří, jen na ně bývá pozapomínáno. A to je škoda.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Toastový chléb vysušíme v troubě nebo opečeme v toastovači a rozdrobíme jej do hmoždíře. Postupně přidáváme lístky bylinek, roztloukáme je i chléb paličkou a lehce zkrápíme olivovým olejem, aby se naše strouhanka de luxe dobře spojila.
  2. Připravte si jehněčí hřbet. Kosti vyřízněte z masa do tří čtvrtin jejich délky, budou vyčnívat jako koruna do prostoru a přitom zůstanou s masem spojeny. Jednu kost po druhé obalte alobalem, díky tomu v troubě při pečení nepopraskají. Maso „nabalzamujte“ po obou stranách panenským olivovým olejem a také je nasolte.
  3. Dejte ho spolu s nevyloupanými stroužky česneku asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se zatáhlo. Poté jehněčí ještě zasypte voňavou strouhankou z hmoždíře 
a pečte dalších 20–30 minut.
  4. Maso s křupavou bylinkovou krustou po upečení naporcujte sekáčkem mezi kostmi na jednotlivé porce. Podávejte je s čerstvým salátem a chlebem.
  5. Emanuele radí: „Alobal z kostí nesvlékejte, bude se vám náramně hodit při hodování. Zapomeňte na příbor, můžete jíst rukama a přitom se nezašpiníte.“
  6. Kotletky s růžovým šťavnatým středem na stříbrných žebírkách vypadají jako bizarní rozkošná lízátka, ale to ještě nevíte, jak chutnají!
Reklama

S Italem v kuchyni II.S Italem v kuchyni II.

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama