Jarpach, badmžan, pamidor, bibar dolmasi, bozartma
- badmžan
Ingredience
Postup přípravy
Mleté maso podusíme na másle, přidáme bylinky, rajčata, sůl, pepř, předvařený římský hrách
Touto směsí plníme vydlabaná rajčata, papriky, baklažány a zapečeme v troubě asi 20 minut
Dále spaříme vinné listy a naplníme směsí z mletého masa, dáme podusit zvlášť
Hotový pokrm přelijeme dresingem ze zakysané smetany, česneku a bylinek
Kuřecí stehýnka posolíme, na másle podusíme, přidáme na čtvrtky brambory a dusíme společně
Ke všemu podáváme chléb
Jarpach, badmžan, pamidor, bibar dolmasi, bozartma
Ingredience:
- 1 kg hovězího mletého masa
- 1 kg kuřecích stehýnek
- 1 cibule
- 250 g římského hrachu
- koriandr
- máta
- kopr
- 200 g rýže
- zakysaná smetana
- 2 - 3 stroužky česneku
- 10 rajčat
- 10 paprik
- vinné listy
- 1 baklažán
- máslo
- brambory