Brambory
- brambory 12 ks
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme na 24 hodin s bylinkami a kořením do oleje. Dáme do ledničky. Po 24 hodinách vložíme maso na rozpálenou pánev opéct. Poté je vyjmeme a do výpeku dáme smažit na půlkolečka nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme koření, zalijeme vývarem nebo vodou a necháme dvakrát vypéci. Opět přilijeme vývar a na závěr zakápneme smetanou. Podle chuti můžeme dokořenit nebo osolit.
Brambory omyjeme a ve slupce dáme vařit do poloměkka. Poté vyndáme a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 20 minut na 160 stupních. Pak rozděláme alobal, rozřízneme brambory na půlky a dopékáme dozlatova. Na každou bramboru dáme kousek bylinkového másla .
Hlavní chod
Janičky kuřecí kousky a brambůrky pečené v alobalu
Ingredience:
- 4 ks kuřecích stehenních řízků
- 1 cibule
- olej
- koření dle chuti
- bylinky
- máslo
- 12 ks brambor
- smetana na vaření