Jak to bylo, šéfe? Ravioli plněné konfitem z mořského vlka s citronovou omáčkou podle Miro Čornanina

Jak to bylo, šéfe?: Jak to bylo, šéfe II (4) - Ravioly plněné konfitem z mořského vlka s citronovou omáčkou

Moje hodnocení
3x

V italské restauraci nesmí chybět těstoviny! V novém díle kulinárního pořadu zavítal Zdeněk Pohlreich do své restaurace Divinis a se šéfkuchařem Miro Čornainem připravili čerstvé ravioli s rybí náplní a máslovou omáčkou.

1 porce
45 minut
italská

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
  2. Pak rozmixujte krevety v mixeru a přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Do hotové hmoty nakrájejte na malé kousky konfitovaného mořského vlka.
  3. Těsto vyválejte na co nejtenčí pláty (těstovinovým strojkem nebo válečkem). Rozdělte na dvě poloviny. Na jeden plát v pravidelných rozestupech naneste kopeček náplně. Prostor mezi náplněmi navlhčete vaječným žloutkem. Přikryjte druhým plátem těsta, vytlačte vzduch a vykrojte kulatým vykrajovátkem. Ravioli vařte v osolené vodě 3-4 minuty.
  4. Na pánvi rozpusťte máslo, zalijte vývarem a dochuťte solí, citronovou šťávou a bazalkou. Omáčku krátce povařte a servírujte s ravioli.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miro Čornanin


Přečtěte si také

Recepty