Těsto
- mouka semola 50 g
- hladká mouka (dvounulka) 100 g
- žloutek 60 g
- vejce 1 ks
Náplň
Omáčka
- máslo 30 g
- zeleninový vývar 100 ml
- bazalka
- sůl
- citronová šťáva
Postup přípravy
- Všechny suroviny smíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
- Pak rozmixujte krevety v mixeru a přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Do hotové hmoty nakrájejte na malé kousky konfitovaného mořského vlka.
- Těsto vyválejte na co nejtenčí pláty (těstovinovým strojkem nebo válečkem). Rozdělte na dvě poloviny. Na jeden plát v pravidelných rozestupech naneste kopeček náplně. Prostor mezi náplněmi navlhčete vaječným žloutkem. Přikryjte druhým plátem těsta, vytlačte vzduch a vykrojte kulatým vykrajovátkem. Ravioli vařte v osolené vodě 3-4 minuty.
- Na pánvi rozpusťte máslo, zalijte vývarem a dochuťte solí, citronovou šťávou a bazalkou. Omáčku krátce povařte a servírujte s ravioli.
V náplni na ravioli je mořský vlk a krevety Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Miro Čornanin z restaurace Divinis Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Plněné ravioli s máslovou omáčkou Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: