Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jahodový sorbet s balzamikovým krémem

do 30 minut
Jahodový sorbet s balzamikovým krémem
Jahodový sorbet s balzamikovým krémem Autor: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ
Ledové osvěžení k létu patří a není nic lepšího než domácí voňavý sorbet ze sezonního ovoce. Ochutnejte domácí jahodový s citronem a nezapomeňte na chuťovou třešinku – balzamikový krém s citronem a pomerančem!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V prvním kroku receptu si připravte základní cukrový sirup. Na plotnu postavte menší rendlík a v něm svařte vodu s cukrem. Míchejte za stálého varu a po 5–6 minutách získáte krásný sklovitý sirup. Poté ho dejte bokem a nechte ho úplně vystydnout.
  2. Očištěné jahody dejte do mixéru. Přidejte nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu, menší hrst lístků máty, cukrový sirup, špetku soli a citronovou sodu (do středně nasycené sody vymačkejte šťávu z ½ citronu).
  3. Vše umixujte, přeneste směs do mísy, tu přetáhněte fólií a dejte ji do mrazáku. Polozmrzlý sorbet asi po 4 hodinách promíchejte vidličkou a nechte ho dál mrazit.
  4. Před servírováním vytáhněte sorbet z mrazáku a nechte ho trochu povolit, aby se dal lépe nabírat lžící nebo naběračkou na zmrzlinu. Servírujte do skleniček, pohárů nebo šálků se snítkou čerstvé máty a přelivem z bílého balzamikového krému Kalamáta s pomerančem a citronem.
Reklama

Jahodový sorbet s balzamikovým krémem  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Jahodový sorbet s balzamikovým krémem  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Jahodový sorbet s balzamikovým krémem , Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

 

 

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama