Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí stehenní řízek 4 ks
- kuřecí paličky 4 ks
- červená cibule 1 ks
- červená paprika (zbavená semínek a nakrájená) 1 ks
- česnek 4 stroužky
- olivy (vypeckované) 1/2 hrnku
- sušená rajčata 1/2 hrnku
- bazalka 1 lžička
- oregano 1 lžička
- hladkolistá petržel 1/4 hrnku
- rýže 1 hrnek
- rajčata 400 g
- kuřecí vývar ( ) 1 a 1/2 hrnku
- strouhaný parmazán
- petrželka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Na velké pánvi s odnímatelnou rukojetí rozehřejte olej.
- Vložte do ní kuře a pečte asi 3 minuty na středním plameni. Otočte a lehce zatáhněte z druhé strany.
- Přidejte cibuli, červenou papriku, česnek a restujte asi 3 minuty, dokud není cibule dosklovata.
- Kuře vyndejte a přesuňte na talíř. Do pánve přimíchejte olivy, sušená rajčata, bazalku, oregáno, hladkolistou petržel a rýži: nechejte rýži natáhnout všechnu šťávu.
- Kuře vyskládejte zpět na rýži, přidejte rajčata a vývar. Vše přiveďte k varu, a než vložíte pánev do trouby, trochu kuře pootočte, aby se obalilo v omáčce.
- Pánev zakryjte alobalem, vložte do trouby (nezapomeňte sundat rukojeť) a pečte cca 30 minut, dokud není rýže měkká.
- Poté sundejte alobal a troubu nastavte na grilovací program: mělo by stačit asi 8 minut, zkrátka dokud nebude mít kuře krásně křupavou kůrčičku.
- Lehce ochuťte solí a při podávání posypejte parmazánem a petrželkou.