Suroviny
Postup přípravy
1. Na cibulce osmahneme rýži, zalijeme 1 ku 1 vodou a vínem (bílé a kyselejší, hodně suché). Přidáme kostku kuřecího bujonu. Víno se nám vsakuje rychleji, musíme dolévat během vaření. A míchat, aby se nám rýže nepřipálila. Osolíme, opepříme.2. Mimo si podusíme houby a jsou-li hotové, přidáme panáka slivovice, meruňkovice´, případně koňak.3. Do téměř dovařené rýže zamícháme strouhaný sýr.(opět nejlépe stejně jako u vajec) a česnek (tím nešetřit), ořech másla. Přidáme udělané houby a okyselíme citronem. Podáváme se strouhaným sýrem, přizdobené rajčaty a něčím zeleným třeba natí nebo posekanou petrželkou či pažitkou.Teplota: 160, 120 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 8Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: italskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 1-30 minutRecipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ vaření/ dušení
Hlavní chody:Italské houbové rizoto
postup:1. Na cibulce osmahneme rýži, zalijeme 1 ku 1 vodou a vínem (bílé a kyselejší, hodně suché). Přidáme kostku kuřecího bujonu. Víno se nám vsakuje rychleji, musíme dolévat během vaření. A míchat, aby se nám rýže nepřipálila. Osolíme, opepříme.2. Mimo si podusíme houby a jsou-li hotové, přidáme panáka slivovice, meruňkovice´, případně koňak.3. Do téměř dovařené rýže zamícháme strouhaný sýr.(opět nejlépe stejně jako u vajec) a česnek (tím nešetřit), ořech másla. Přidáme udělané houby a okyselíme citronem. Podáváme se strouhaným sýrem, přizdobené rajčaty a něčím zeleným třeba natí nebo posekanou petrželkou či pažitkou.
Hlavní chody:
Italské houbové rizoto
To, co mívali naši předkové o Vánocích na stole. Dobrý nápad pro ty, co mají rádi houby, ale nemusí kroupy. Kuba po italsku
Ingredience:
1 kg rýže na italské rizoto nebo kulatozrnné rýže
1-2 velké cibule
Bílé suché víno
Kostka bujonu nebo pravý kuřecí bujon
Houby mražené nebo čerstvé
Panák slivovice či meruňkovice, koňaku
Citron
Česnek
Pepř a sůl
Zelená petrželka či pažitka
Máslo
Parmazán