Tapenáda:
- zelené olivy 1 hrst
- kapary 1 lžíce
- bazalka
- olivový olej 4 lžíce
- citrony (šťáva i kůra) 1/2 ks
Piadina:
- piadina
- parmezán
- rukola
- mozzarella
- prosciutto
- olivový olej
Postup přípravy:
- Na tapenádu rozmixujte olivy, kapary a bazalku spolu s olejem a šťávou i kůrou z citronu.
- Piadinu zasypte strouhaným parmezánem a nechte krátce zapéct nasucho na pánvi nebo grilu.
- Přidejte tapenádu, rukolu, prosciutto a mozzarellu. Nakonec zakápněte olejem, přeložte, překrojte napůl a servírujte.
Máte rádi kombinaci rajčat, mozzarelly a lilku? Zkuste videorecept na tyto těstoviny:
Nebo pár dalších receptů, které se hodí jako svačina nebo oběd: