Suroviny
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme kuřecí řízky. Naklepeme je, okořeníme a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme po obou stranách doměkka.2. V osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny a slité je vložíme do větší misky. Přidáme vejce, mouku a nadrobno nakrájenou slaninu (předem orestovanou). Dále přidáme sůl a pepř a vymícháme těstíčko. Z hmoty nabíráme polévkovou lžící porce a formujeme je na předehřáté pánvi do placiček. Smažíme po obou stranách dozlatova.3. Poté nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky. Přidáme sůl, fetu, zalijeme olivovým olejem a podáváme jako přílohu.Teplota: 100, 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: italská / českáDoba přípravy: 30–60 minutČas vaření: 30 minutRecipe category: hlavní chod / vaření / smažení / salátDezertHlavní chodItalská maškaráda (kuřecí plátek s těstovinovým karbanátkem a zeleninou)
postup:
1. Nejprve si připravíme kuřecí řízky. Naklepeme je, okořeníme a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme po obou stranách doměkka.
2. V osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny a slité je vložíme do větší misky. Přidáme vejce, mouku a nadrobno nakrájenou slaninu (předem orestovanou). Dále přidáme sůl a pepř a vymícháme těstíčko. Z hmoty nabíráme polévkovou lžící porce a formujeme je na předehřáté pánvi do placiček. Smažíme po obou stranách dozlatova.
3. Poté nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky. Přidáme sůl, fetu, zalijeme olivovým olejem a podáváme jako přílohu.
Italská maškaráda (kuřecí plátek s těstovinovým karbanátkem a zeleninou)
Václav umí hezky a vtipně hovořit o jídle, ale praxe zatím trochu pokulhává. Těstovinový karbanátek byl moc upražený a maso suché.
Ingredience:
- 5 kuřecích prsních řízků,
- 1 balíček těstovin (nejlépe špagety),
- 1 vejce,
- 50 g slaniny,
- 1 okurka,
- 1 paprika,
- 1 rajče,
- 1 hlávkový salát,
- 1 cibule,
- 100 g sýru feta,
- 1 lžíce mouky,
- sůl,
- pepř,
- olivový olej,
- 1 lžička grilovacího koření,
- špetka mleté papriky,
- směs sušených bylinek.