Suroviny
- vepřové nohy (2 na porci) 8
Na dušenou zeleninu
- cibule 1 kus
Head
- cibule 3 kusy
Na dušenou zeleninu
- zelená paprika 2 kusy
- rostlinný tuk 1 lžíce
Head
- česnek 3 stroužky
Na dušenou zeleninu
- pepř 1 špetka
Suroviny
Head
- celerová nať 1 kus
Suroviny
Head
- pepř 1 špetka
Dušená zelenina
- cibule
- červená paprika 2
- zelená paprika 2
- tuk (na smažení) 1 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na tuku zpěňte cibuli, přidejte kmín, sáček sladké papriky a hrst sušené majoránky. Pak česnek nakrájený na tenké plátky. Zalijte asi 400 ml vody. Přidejte feferonku (podélně rozkrojenou) a vepřové nožičky.
- Dolijte vodou, aby byly ponořené, přidejte celerovou nať a zakryté nechte probublávat asi dvě hodiny, dokud nebudou nožičky měkké.
- Zatímco se nožičky vaří, nechte na rozpáleném oleji zpěnit na kolečka nakrájenou cibuli, přidejte na proužky pokrájené papriky a asi pět minut restujte. Osolte a okořeňte. Podávejte s chlebem a vařenými vepřovými nožičkami.
- Autor receptu: Jaroslav Sapík