Knedlíky
- tvaroh 200 g
- polohrubá mouka 250 g
- mléko 120 ml
- vejce 1
- máslo 30 g
- sůl
- čerstvé švestky 500 g
Ozdoba
- máslo (rozpuštené)
- tvaroh (nastrouhaný)
- moučkový cukr
Postup přípravy
- V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
- Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
- Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
- Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
- Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.