návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Košíčky se slaným karamelem

Hodnoceno: 4x
50 porcí
do 1,5 hodiny
Košíčky se slaným karamelem
Autor: Cat & Cook Košíčky se slaným karamelem
Možná se to nezdá, ale Vánoce se nezadržitelně blíží! Už jen pár dnů a začne listopad, který se často už od začátku nese ve vánočním duchu. Recepty na cukroví se proto budou hodit, tak vyzkoušejte letos košíčky se slaným karamelem!

Postup

  1. Nejdříve si upečte požadové množství košíčků podle našeho receptu na křehké těsto. Všechny poté nechte vychladnout.
  2. Arašídové máslo nejdříve prošlehejte v robotu balónovou metlou (případně klasickým mixérem či ručně metlou), po 3 minutách po částech přidejte truffle krém a stále mixujte.
  3. Podle chuti doslaďte cukrem a nechte ještě 3 minuty promixovat. Nakonec v závislosti na konzistenci směs „zahustěte“ ořechy. Doporučuji je přidávat po lžících. Výsledkem by měla být tužší směs, která bude držet tvar, ale bude se dobře stříkat do košíčků.
  4. Do každého košíčku naneste asi půl lžičky slaného karamelu tak, aby byl úplně na dně košíčku. Směs si připravte do zdobicího sáčku se špičkou a do každého košíčku nastříkejte krém. Dejte ztuhnout do lednice.
  5. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vychlazené košíčky máčejte v čokoládě, nechte okapat a odkládejte na pečicí papír. Pistácie nasekejte nadrobno a košíčky posypte.
  6. Nechte ztuhnout v lednici a poté skladujte na chladnějším místě stejně jako ostatní vánoční cukroví.

Cat & Cook kuchařka
Ivana Jindřichová

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.

Související témata: Sladké