Suroviny
- křehké těsto (předem upečené košíčky z křehkého těsta (podle receptu výše) nebo kupované z máslového těsta) cca 50 ks
- čokoláda (70% ) 200 g
- pistácie 100 g
- slaný karamel 50 g
Náplň
- arašídové máslo 340 g
- pralinková pasta (pralinkový krém (truffle sauce)) 3 lžíce
- ořechy (mleté vlašské nebo pekanové ořechy) 25–50 g
- moučkový cukr (podle chuti)
Pomůcky
- zdobicí sáček
- zdobička (trezírovací špička)
- formičky na košíčky
Postup přípravy
- Nejdříve si upečte požadové množství košíčků podle našeho receptu na křehké těsto. Všechny poté nechte vychladnout.
- Arašídové máslo nejdříve prošlehejte v robotu balónovou metlou (případně klasickým mixérem či ručně metlou), po 3 minutách po částech přidejte truffle krém a stále mixujte.
- Podle chuti doslaďte cukrem a nechte ještě 3 minuty promixovat. Nakonec v závislosti na konzistenci směs „zahustěte“ ořechy. Doporučuji je přidávat po lžících. Výsledkem by měla být tužší směs, která bude držet tvar, ale bude se dobře stříkat do košíčků.
- Do každého košíčku naneste asi půl lžičky slaného karamelu tak, aby byl úplně na dně košíčku. Směs si připravte do zdobicího sáčku se špičkou a do každého košíčku nastříkejte krém. Dejte ztuhnout do lednice.
- Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vychlazené košíčky máčejte v čokoládě, nechte okapat a odkládejte na pečicí papír. Pistácie nasekejte nadrobno a košíčky posypte.
- Nechte ztuhnout v lednici a poté skladujte na chladnějším místě stejně jako ostatní vánoční cukroví.