Možná se to nezdá, ale Vánoce se nezadržitelně blíží! Už jen pár dnů a začne listopad, který se často už od začátku nese ve vánočním duchu. Recepty na cukroví se proto budou hodit, tak vyzkoušejte letos košíčky se slaným karamelem!
1 porce
90 minut
Suroviny
křehké těsto
(předem upečené košíčky z křehkého těsta (podle receptu výše) nebo kupované z máslového těsta)
cca 50 ks
Nejdříve si upečte požadové množství košíčků podle našeho receptu na křehké těsto. Všechny poté nechte vychladnout.
Arašídové máslo nejdříve prošlehejte v robotu balónovou metlou (případně klasickým mixérem či ručně metlou), po 3 minutách po částech přidejte truffle krém a stále mixujte.
Podle chuti doslaďte cukrem a nechte ještě 3 minuty promixovat. Nakonec v závislosti na konzistenci směs „zahustěte“ ořechy. Doporučuji je přidávat po lžících. Výsledkem by měla být tužší směs, která bude držet tvar, ale bude se dobře stříkat do košíčků.
Do každého košíčku naneste asi půl lžičky slaného karamelu tak, aby byl úplně na dně košíčku. Směs si připravte do zdobicího sáčku se špičkou a do každého košíčku nastříkejte krém. Dejte ztuhnout do lednice.
Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vychlazené košíčky máčejte v čokoládě, nechte okapat a odkládejte na pečicí papír. Pistácie nasekejte nadrobno a košíčky posypte.
Nechte ztuhnout v lednici a poté skladujte na chladnějším místě stejně jako ostatní vánoční cukroví.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
„Jídlo, vaření a pečení je mojí životní vášní, kterou reflektuji především na svém blogu catandcook.cz, ve svých kuchařkách a na svých sociálních sítích. Zaměřuji se především na tradiční recepty z celého světa, učím se o surovinách a různých kuchařských technikách a v zábavné formě to pak předávám svým fanouškům napříč všemi platformami,“ říká o sobě Ivka, která má dnes na kontě již 4 kuchařky, které jsou zároveň i tak trochu osobní zpovědí. Jídlo, vaření a pečení miluje od dětství, vždy byla vybíravá na kvalitní potraviny a ráda hostila své kamarády. Jejím poznávacím znamením jsou dopodrobna popsané recepty, které zvládne doopravdy každý. „Lidé mají často strach z tradičních receptů, ale díky mému podrobnému popisu je opravdu zvládnou a jsou pak nadšení a nemají strach se pustit do dalších,“ doplňuje Ivka.